2022. január 19., Sára Marió

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #magyar madártani egyesület #természetvédelem #madárgyűrűzés

Ismét madárgyűrűzési bemutatót tartanak az egri Érsekkertben

Barna Benedek 2021.12.27. 14:53

Szerda délelőtt várja az érdeklődőket a Madártani Egyesület.

 

Szerda délelőtt tartja hagyományos év végi érsekkerti madárgyűrűzését a Magyar Madártani Egyesület (MME) Bükki Helyi Csoportja – számolt be az EgerInfo.

 

Az Érsekkertben elsősorban széncinegék, kékcinegék, csúszkák, jégmadarak, nagy fakopáncsok, tengelicek és pintyfélék fordulnak elő, velük lehet elsősorban találkozni. Rendszeres befogásuk és a gyűrűzésük nagy segítséget jelent a megfigyelésükben.

madargyuruzes-tveger
Kép forrása: TV Eger

 

"Hagyományosan minden év december végén ellátogattunk az érsekkerti madáretetőhöz, hogy az ott megforduló madarakat bemutathassuk a nagyközönség számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén újra lehetőségünk van a program megtartására" – írja Facebook-eseményében a Madártani Egyesület.

 

Minden érdeklődőt várnak Egerben december 29-én, szerdán kilenc órától egészen délig az érsekkerti madáretetőnél, a dísztónál. A szervezők azt külön kiemelték, hogy a rendezvényre kutyát nem ajánlott hozni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló