2021. május 6., Ivett Frida

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #fásítás

Folytatódik a fásítás: Egerben idén is sok új csemete indulhat növekedésnek

2021.04.22. 17:15

A napokban 76 fát ültetnek városszerte.

Folytatódik a fásítási program Egerben – erről tájékoztatt csütörtökön a portálunkhoz eljuttatott közleményében az önkormányzat.

 

Emlékeztettek: 2019. szeptemberben indult el az "1552 db fa ültetése" fásítási program, amelynek keretében akkor 100 fát, majd 2020. őszén további 118 fát és 78 cserjét telepítettek.

 

Idén tavasszal pedig újabb 111 facsemete és 557 cserje elültetését ütemezte be az önkormányzat számos helyszínen. További 7 fát pedig az Egri Német Önkormányzat ajánlott fel az április 22-i Föld Napja alkalmából. A fatelepítés számos helyszínt érint, az elültetésről a Városgondozás Eger Kft. gondoskodik. 

 

Mirkóczki Zita alpolgármester pénteken a TV Egernek nyilatkozva elmondta, hogy erre az évre a költségvetésben 5 millió forintot különítettek el fa- és cserjeültetésre. A héten a Föld Napjához kapcsolódóan összesen 76 fát ültetnek el városszerte, az elsőt pénteken az Egységben a Városért frakció tagjai helyezték ki az Érsekkertbe pénteken.

 

Az önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy a program keretében, a környezetszépítő munkához csatlakozhatnak intézmények, közösségek is. Továbbá a lakosoknak is lehetőségük van arra, hogy jelezzék a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája felé, ha tulajdonukban, használatukban lévő ingatlan előtti közterületre fát szeretnének.

 

 

(Indexfotó: Városgondozás Eger / Facebook - Képünk illusztráció)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló