2024. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#eger #sport #dobó tér #fekete lászló #erőemelés #öt nemzet erősembere

Fekete László fia nyerte Fekete László erősember-versenyét a Dobó téren

Kovács Dávid 2022.07.24. 18:28

Fekete 'a világ legerősebb embere' László egyszerre volt főszervezője és versenybírója annak az egri versenynek, amelyen aztán a fia, Fekete Miklós Öt Nemzet Legerősebb Embere lett.

 

Noha az egri képviselők közt hatalmas izmozás ment miatta (tetszik érteni, izmozás), az év eddig legforróbb napján végül mégis megrendezték az Öt Nemzet Erősembere elnevezésű versenyt az egri Dobó téren.

 

A hazai erőemelők mellett Romániából, Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból érkeztek versenyzők a város főterére, akik közül egy magyar erősember, Fekete Miklós bizonyult a legerősebbnek.

 

erőemelő-eger-fb
Fekete Miklós (Fotó: Eger Város Hivatalos Oldala / Facebook)

 

A rekkenő szombati hőségben biztosan nem volt könnyű dolguk, az Agriasport beszámolója és Eger hivatalos oldalának közlése szerint kamiont húztak, kétmázsás kőgolyókat pakoltak, több mint 300 kilós gumiköpenyeket forgattak, 400 kilós lengősúlyt cipeltek, illetve nehéz súlyokat tartottak maguk előtt.

 

A rendezvény főszervezője és versenybírója Magyarország legerősebb embere, Fekete László volt, mellette a nemzetközi versenybírói feladatokat Lázár Csaba látta el.

 

És hogy van-e rokonság Fekete László és a győztes Fekete Miklós között?

 

Erről ugyan nem emlékeznek meg a beszámolók, és nekem is csekkolnom kellett, de igen: Fekete Miklós Fekete László (egyik) fia, aki honlapján is "a világ legerősebb emberének" fiaként mutatkozik be. Az ő testvére a szintén erőművész ifjabb Fekete László.

Ki vagyok én? (...) Ha engem kérdezel erről, akkor azt mondanám, hogy elsősorban profi erősember sportoló mint édesapám, aki az országunk egyik kiemelkedő sport és médiaszemélyisége, Fekete László.

– írja magáról az oldalon.

 

Hát ennyi, nem véletlenül ők A Világ Legerősebb Családja.

 

Azoknak, akiket felcsigáz a nagydarab, izzadt fickók látványa, Eger oldala egy videót is készített a Dobó téri attrakcióról:

 

 

Közzétette: Eger Város Hivatalos Oldala – 2022. július 24., vasárnap

 

A város Facebook-oldalán egyébként további képeket is lehet nézegetni az eseményről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló