2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#városháza #evat #garzonház

EVAT: Minczér Gábor alpolgármester csak kellemetlen hibákat halmoz

Csarnó Ákos 2023.11.07. 12:10

Minczér Gábor alpolgármester sajtótájékoztatót tartott Garzonház-ügyben, ahol bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tettek a ház előtti védőtető faszerkezet ügyében. Az EVAT Zrt. szerint viszont minden egyes lépést az önkormányzat tudtával hajtottak végre.

 

A veszélyessé vált korlátszerkezet miatt felhúzott tető bruttó 10 millió 75 ezer forintból készült el a, de a városvezetés által kért szakértői vélemény megállapítása szerint azt 2 millió 700 ezer forint körüli összegből is ki lehetett volna hozni. Az öt ajánlaton az összeadott nettó költségek végeredménye sehol sem annyi, mint a végső összeg, ezért büntetőfeljelentést tettek – közölte Minczér.

 

EVAT Zrt. közleményben válaszolt az alpolgármester állítására.

Sajnálattal hallgattuk Minczér Gábor Alpolgármester Úr ma délutáni sajtótájékoztatóját, melyen állítása szerint egy „újabb EVAT-os botrányt” hozott napvilágra a felsővárosi Garzonház nemrégiben megépült előtetője kapcsán.

 

Az Alpolgármester Úr által elmondottak kapcsán az alábbi néhány fontos észrevételt tennénk:

 

- A Garzonház előtetővel kapcsolatos folyamat – ideértve a tervezést, a megelőző egyeztetéseket és természetesen a munka elvégzését követő pénzügyi ellenjegyzést és igazolást is! – minden egyes lépését az EVAT Zrt. az Önkormányzat tudtával hajtotta végre, a beruházás végeztével éppen az Önkormányzat volt az, aki kifizette az EVAT Zrt. beruházás kapcsán keletkező költségeit. Ebből kifolyólag nem egészen értjük, most milyen túlárazásról beszél Alpolgármester Úr.

 

- Alpolgármester Úr által elmondott beruházásnak csupán egyik része volt a Garzonház ideiglenes fa előtetejének megépítése, a munka további részét képezte a Garzonház és a teljes (!) korlátrendszer balesetvédelmi vizsgálata, úgynevezett végig „kopogózása”, sérült részeinek eltávolítása és deponálása is, amiről úgy tűnik Alpolgármester Úr sajnálatosan megfeledkezett.

 

- Ha és amennyiben az Alpolgármester Úr által most „túlárazottnak” minősített beruházás kapcsán kérdések merültek fel az Önkormányzatnál, úgy felesleges hangulatkeltés és a sajtóhisztéria korbácsolása helyett javasoljuk, hogy akár Alpolgármester Úr is forduljon bizalommal a Hivatal Városüzemeltetési Irodáját jelenleg is vezető Korsós Lajosné korábbi EVAT Zrt. Vagyongazdálkodási Divízióvezetőhöz, aki az érintett beruházást aláírásával műszakilag jóváhagyta és ellenjegyezte az EVAT Zrt. részéről.

 

Mindezeken túl arra kérjük Alpolgármester Urat, hogy a hasonló félreértések és az ebből fakadó kellemetlenségek elkerülése érdekében a jövőben legyenek szívesek válaszolni a cégünk által Önöknek megírt levelekre és megküldött egyeztetési kezdeményezésekre, illetve javasoljuk azt is, hogy máskor körültekintőbben tájékozódjon egy-egy adott, cégcsoportunkat is érintő városi ügyben.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló