2024. június 24., Iván

Eger ügye

#eger #zöldfül #zöldhulladék #komposztálás

Elkészült a városi komposztáló - kéthetente szállítják a zöldhulladékot, és saját zsákot is használhatunk!

Csarnó Ákos 2023.04.24. 15:41

Nem kell várni a zöld zsákra

 

A zöldhulladék feldolgozásának kérdése évtizedes problémát jelentett Egerben, melynek megoldására a Városgondozás Eger Kft., az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás összefogásával egy gépekkel ellátott, 600 m2-es, évi 6000 tonna kapacitású komposztáló területet alakítottak ki Eger és Egerszalók között a Városgondozás Eger Kft. Építési- Bontási Hulladékfeldolgozó telephelyén, ami a városban termelt összes zöldhulladékot képes feldolgozni - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

A fejlesztés eredményeként nem csupán kiadásra hanem bevételre is lehet számítani, a tervek szerint az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az itt keletkezett és felhalmozott zöldhulladékot biomassza tüzelésre fogja értékesíteni.

Fontos változás, hogy mostantól senkinek nem kell a zöld zsákokra várnia, ugyanis háztartásonként 1 m3 zöldhulladék -saját zsákban vagy kötegelve- kihelyezésére van lehetőség, amit 2 hetente szállítanak el a szolgáltatóhoz tartozó 16 településről.

indexkép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló