2022. december 8., Mária

Eger ügye

#sport #világbajnokság #holló balázs #úszó

Egyéni csúcsot döntött az egri Holló Balázs az úszó-világbajnokságon

Székely Zoárd 2022.06.18. 14:00

A 23 éves sportoló 400 méter vegyesen és a gyorsváltó tagjaként is a döntőbe jutott.

Holló Balázs 400 méter vegyesen, valamint férfi és a női 4x100 méteres gyorsváltó is ott lesz a budapesti úszó-világbajnokság szombati nyitónapjának esti döntőiben.

 

A Duna Aréna délelőtti programját a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nyitotta, 200 méter vegyesen a szám címvédőjeként és világcsúcstartójaként, azonban már korántsem favoritjaként ugrott medencébe. A nyolcadik nagymedencés világbajnokságát kezdő 33 éves klasszis 2:11.77 perces idővel zárt, ami összesítésben a 11. helyet jelentette, míg Sebestyén Dalma 2:13.13-mal a 15. pozícióban ugyancsak elődöntős lett.

 

Szabó Szebasztián 50 méter pillangón kezdett - Milák Kristóf végül nem indult el -, a szám aktuális Európa-bajnoka 23.11 másodperccel a nyolcadik helyen jutott az elődöntőbe.

Férfi 400 méter vegyesen Holló Balázs szolgáltatta a nap szenzációját, aki egyéni csúcsából délelőtt közel két és fél másodpercet tudott faragni, így az ötödik idővel került a fináléba, Kós Hubert viszont csak 12. lett.    

holló-balázs-mti
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A délelőtti programot a férfiak és a nők 4x100 méteres gyorsváltói zárták. Előbbi, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor összeállításban a tokiói olimpiai döntőben úszott 3:11.06 perces országos csúcsát - ami a japán fővárosban az ötödik helyre volt jó - megközelítve, 3:12.38 perccel zárt, összesítésben pedig a harmadik legjobb idővel várja a finálét.

 

Milák „kicentizte" a váltást, az olimpiai bajnok klasszis ugyanis kereken 0-s különbséggel ugrott a vízbe a rajtkőről.

 

A nőknél a Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Molnár Dóra, Gyurinovics Fanni összetételű négyes nyolcadik helyen jutott a fináléba.

 

(MTI)

 

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló