2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #tájfutás

Érmekkel gazdagodva tértek haza Erdélyből az egri tájfutók

agriasport.hu 2021.08.03. 11:07

Nemzetközi versenyen vettek részt.

Hét éremmel és rengeteg élménnyel tértek haza az Egri Városi Sportiskola és az Egri Spartacus SE versenyzői a 20. Transylvania Open nemzetközi tájfutóversenyről.

 

A rendező TranSilva, Cluj egyesület három napon keresztül technikai és fizikai kihívást jelentő pályákkal várta hét ország háromszáznál is több tájfutóját az Erdélyi-középhegység meredek völgyekkel, nyílt területekkel, magas sziklafalakkal tarkított terepein. Összetett kategóriagyőzelmet aratott magabiztos futással N14 kategóriában Bóta Dorina, NyTr-ben Korózs Attila.

eger-tájfutás-2
Az F18-as Kiss Mikes Tamást annyira magával ragadta az első napi terep, a Meleg-Szamos varázslatos völgye, hogy hiába ért célba a másik két napon az élen, összetettben már nem tudta megszerezni a legfényesebb érmet. Mikeshez hasonlóan Jacsó Barnabást, a férfi elit kategória versenyzőjét is lenyűgözte a táj, ő azonban a nagyon szoros mezőnyben a hátra lévő két futamon már nem tudta visszaküzdeni magát a dobogóra. A dobogó második helyére futott N16-ban Borbás Ágota, F14-ben Piller-Dávid Marcell, bronzérmes lett Barta Réka (NyK) és Borbás Péter (NyTr).

eger-tájfutás-1

De a fiatalok nem csak versenyeztek Erdélyben. Történelmi és irodalmi emlékek után kutattak a nagykárolyi Károlyi kastélyban, Kolozsvár belvárosában és a Tordai-hasadékban, sétáltak a Székelykő lábánál húzódó Torockó jellegzetes fehér házai között, alámerültek a Tordai sóbányába, megmászták a torockószentgyörgyi várat, hűsöltek a Sárkányon kertjében, megcsodálták a magyargyerőmonostori és a körösfői templomot.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló