2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: zaatar fűszeres és barna sörös, közel-keleti ízvilágú oldalas, gombás, zöldséges bulgur körettel


 

Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

 

"Elsőként természetesen az oldalast lehártyáztam, majd a húsos felét kicsit be is irdaltam, mert úgy ítéltem meg, hogy ez jót fog tenni a sütés során. A konyhai szekrényünkből kivettem a fűszeres dobozunk egyikét (kettő van), majd válogattam a za’atar-jaim közül. Igen, több féle is van nálunk a dobozban – most az izraeli csomagra esett a választásom. A húst alaposan bedörzsöltem a fűszerrel minden oldalról, majd egy zöldség ágyra fektettem a műremeket."

 

 

 

A közel másfél órás párolás után a húst kibontottam az alufóliából, meg is fordítottam őkelmét, majd a sütőt még kicsit fel is tekertem (200 C). Kb 20 percig sütöttem a csontos felületet, majd ismét 20 percig a húsos rész következett – majd egy vajpuha, szuper fűszeres étel került ki a sütőből.

 

 

 

A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.

 

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló