2024. március 19., József Bánk

Eger ügye

#gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: mentás zöldborsófőzelék sült húsgolyókkal


Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

 

"Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem a főzelékeket – de ebben a műfajban mindig Eszterre vagy az éttermekre vagyok hagyatkozva, ugyanis nem szoktam főzelékeket készíteni. Gondoltam, hogy ezen változtatni kellene, így a napközbeni meló (home office) dandárján levonultam a konyhába és főzésbe kezdtem. Rutinos háziasszonyoknak ez a poszt nem egy nagy durranás, de aki ugyanilyen járatlan főzelék fronton, annak talán érdekes lehet."

 

 

 

"Közben darált sertéshúsból készítettem egy masszát. Só, bors, fokhagyma por, apróra vágott vöröshagyma, kömény, petrezselyem ment a húshoz, majd egy tojás és kevéske zsemlemorzsa ment még a masszába. Vizes kézzel golyókat gyártottam, majd kevéske olajon kisütöttem őket."

 

 

 

A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.

 

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló