2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#gasztronómia #gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: egészben sült kapirgálós csirke sült paszternákkal, répával, zöldbabbal és sült körtével


 

Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

 

Kb fél óra után a zöldségek már klasszul bepuhultak, kiszedegettem őket, a madárka pedig maradt a punnyadt melegben. A teljes sütési idő a tervezett 70 perc helyett így kb 90 perc lett – de ezáltal a hús szaftos és omlós lett, a bőr pedig szuperül ropogós.

 

 

 

És a végeredmény:

 

 

 

A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló