2024. április 25., Márk

Eger ügye

#gasztronómia #gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: keleti ihletésű, chilis, zöldséges kelbimbóleves


Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

 

Só, bors, őrölt koriander levél jött, mint fűszer – hagytam, hogy a jeges alaplé kiolvadjon. Közben a zacskónyi kelbimbók felét megpucoltam, négyrét vágtam fel a kicsi fejeket. A lábasba a kelbimbó darabokat bedobáltam, kápia paprika és póréhagyma és fokhagyma darabok is érkeztek a levesbe. Hagytam megint, hogy az összetevők szépen összefőjenek.

 

 

 

És a végeredmény:

 

 

 

A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló