2024. április 19., Emma

Eger ügye

#gasztronómia #gasztro #recept #húsimádó #egri kockás abrosz

Egri recept: mézes, gyömbéres, fokhagymás főtt-sült csülök


Egy tökéletes karácsonyi menü része lehet.

 

Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most újra megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

 

Először alaposan átmostam a csülköt, majd szárazra töröltem őkelmét. Sóztam és borsoztam minden oldalát. Két fej vöröshagymát csak úgy héjastól felvágtam, fokhagymát is törtem szintén héjastól, majd egy lábasba szórtam a hagymákat. Az alapra ment néhány babér levél, egy fél marék boróka bogyó, öntöttem alájuk száraz fehér bort ( Nyakas, Aligvárom ), majd fedő alatt elkezdtem középlángon párolni a csülköt.

 

 

 

 

A teljes receptért és a gasztromómiai élvezetekért kattintsanak ide.

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló