2024. április 27., Zita

Eger ügye

#gasztronómia #gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: kelbimbós raguleves


Kelbimbó? Kell!

Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most újra megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

Először megmostam a pici fejecskéket, majd a külső levélkéket eltávolítottam. Egy lábasban vizet forraltam, a kelbimbókat enyhén sós vízben kicsit előfőztem – ennek az is volt az oka, hogy nem az összes fejet a levesbe gondoltam felhasználni, hanem más célokat is szolgált az alapanyag másik fele. 

 

 

 

 

 

 

A teljes receptért és a gasztromómiai élvezetekért kattintsanak ide.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló