2022. augusztus 18., Ilona

Eger ügye

#eger #zöldfül #illegális hulladék #figyelmeztetés #lomtalanítás

Az egri önkormányzat figyelmeztet: nem mindegy, kire bízzuk a lomtalanítást

Barna Benedek 2022.07.12. 14:02

Akár illegálisan lerakott hulladékként is végezheti a szemetünk, ezért jól meg kell nézni, kivel szállíttatjuk el. Már csak a saját érdekünkben is, hiszen adott esetben megbüntethetnek minket.

 

Eger önkormányzata kedden közleményt adott ki, amelyben arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy sajnos egyes lomtalanítást vállaló magánszemélyek (akik adott esetben cégnek adják ki magukat) illegálisan rakják le az elszállított szemetet.

 

Éppen ezért azt kérik mindenkitől, hogy a különböző internetes felületeken és nyomtatott szóróanyagokban hirdetett szolgáltatásokat csak abban az esetben vegyék igénybe, ha minden kétséget kizáróan meg tudnak bizonyosodni arról, hogy a hulladékot az elszállító legális körülmények között ártalmatlanítja, adja le.

Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján egyes hirdetők a lakosság bizalmával visszaélve az elszállított hulladékot közterületen illetve a város külterületein helyezik el. Önkormányzatunk több esetben is tapasztalta, hogy az ilyen típusú üzletszerű tevékenység eredményeként nagy mennyiségű illegális hulladék halmozódik fel városszerte, melynek elszállításáról önkormányzatunknak kell gondoskodnia"

– fogalmaz a közlemény.

 

Az önkormányzat külön figyelmeztet arra, hogy amennyiben az illegálisan lerakott hulladék eredete bizonyítást nyer, az azt elhelyezők mellett a szemét eredeti tulajdonosa is felelősségre vonható függetlenül attól, hogy szemetét jóhiszeműen szállíttatta ezekkel a hirdetőkkel.

 

Hangsúlyozzák: a lakossági hulladék leadására díjtalanul van lehetőség a lakossági hulladékgyűjtő udvarban a Homok utca 26. szám alatt, minden hétköznap 10:00-18:00 között valamint szombaton 8:00-16:00-ig vagy városi cégünktől vegyék igénybe az évi egy alkalommal térítésmentesen elérhető, házhoz menő lomtalanítást (részletes információk ITT).

Kérjük a lakosságot, vegyék igénybe az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szolgáltatását vagy abban az esetben, ha mást választanak, mindenképpen bizonyosodjanak meg arról, hogy az azt elszállító legálisan (pl.: mérlegjegy kérésével) szabadul-e meg a hulladéktól."

– zárul az önkormányzat közleménye.

 

 

(Indexfotó: TV Eger / YouTube – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló