2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #pályázat #konyhakert #verseny

Újra lehet nevezni a legszebb egri konyhakertekkel – Június közepéig várják a pályázatokat

2021.03.18. 15:28

A helyi verseny legjobbjait jelölik az országos díjra.

Eger önkormányzata 9. alkalommal csatlakozott Sári Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét – tájékoztatta portálunkat a polgármesteri hivatal.

 

A kezdeményezés sikerprogrammá nőtte ki magát, a kezdetek óta 734 település több mint 87.000 kertművelője vett részt a programban. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet. Az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

 

Az erkélyen kialakított minikertektől az iskolai közösségi kertekig lehet nevezni a különféle megművelt területeket (a kategóriák és elvárások IDE KATTINTVA olvashatók). A kiírás szerint pályázhat a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa, vagy annak megművelője. A jelentkezéskor, illetve a verseny idején szívesen veszik a konyhakertről készült fotókat, ami segíti a bírálók munkáját (az országos díjra jelöléshez pedig ez elengedhetetlen lesz).

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2021. június 15.

konyhakert-pikrepo
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

A versenyben történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges, amely a városi honlapról letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll. E-mailben a varosuzemeltetes@ph.eger.hu címre lehet elküldeni.

 

A kerteket két alkalommal fogják megtekinteni, előzetesen egyeztetett időpontokban. Kategóriánként az első három helyezett kap díjat, de indokolt esetben különdíjakat is odaítélhetnek. A "Magyarország legszebb konyhakertje" díjra történő jelölésre minden kategória első helyezettje lesz jogosult a helyi zsűri ajánlása alapján.

Az eredményhirdetés várhatóan 2021.szeptemberében, Eger Civil Ünnepén lesz.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló