2022. január 19., Sára Marió

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #díjátadó #pályázat #klímastratégia #logó

Pályázaton kerestek logót Eger klímastratégiájának: ez az embléma lett a befutó

Barna Benedek 2021.12.16. 11:57

A legjobb logóterveket készítő diákokat díjazták is.

 

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Eger önkormányzata sikeresen pályázott a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, "Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megvalósítása Egerben" címmel. Ennek köszönhetően 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásból helyi klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítására.

 

A klímastratégia emlémájának megalkotását diákokra bízták: idén szeptemberben pályázatot hirdettek az Egerben működő, művészeti középiskolákban tanulók számára a projekt logójának megtervezésére.

 

Az önkormányzat csütörtöki közleménye szerint az október 8-i benyújtási határidőig 15 tanuló, összesen 58 változatú  logóterve érkezett be az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet és az EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjaitól.

 

A logópályázat első három helyezettjét díjazták, az elismeréseket a csütörtöki közgyűés előtt adta át Mirkóczki Ádám polgármester. 

 

1. helyezést ért el Lehoczki Zsófia (EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákja; Felkészítő tanára: Kálmán Péter)

 

2. helyezést ért el Bíró Kolos Tiván (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet diákja; Felkészítő tanára: Nyerges Adrienn)

 

3. helyezést ért el Szalai Petra (EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákja; Felkészítő tanára: Kálmán Péter)

 

Íme a győztes pályamunka:

klima-logo

És a díjátadó pillanatai:

#GALLERY_156#

(Fotók: Gál Gábor)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló