2022. augusztus 18., Ilona

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #illegális hulladék #almár #önkéntesek #szemétszedés #baktai út

Több mint 5 köbméternyi hulladéktól szabadították meg Egert az önkéntes szemétszedők – FOTÓK

Barna Benedek 2021.07.27. 19:34

Két helyszínen szedték az eldobált szemetet.


A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) a Facebookon számolt be róla, hogy nyár elején alakult egri fiókszervezetük az elmúlt hétvégén tartotta a második szervezett hulladékszedését, amelyhez az eszközöket és a konténert az önkormányzat és a városgondozás biztosította.

A csapat párhuzamosan, egyszerre két kisebb illegális szemétlerakót számolt fel, amelyeket az önkormányzat térképezett fel előzetesen. Az első helyszín az almári városrésznél, a második pedig a Baktai út feletti szőlős mellett volt található.

– írták.

A két helyszínen összesen több mint 5 köbméter szemetet szedtek össze,

és a hulladékfajták szinte összes típusával találkoztak: a háztartási hulladéktól kezdve, az ipari és építkezési hulladékon át, egészen a veszélyes hulladéknak minősülő hullámpalákig minden előfordult.

A forróság ellenére is 7 lelkes önkéntes vett részt az akción, melynek köszönhetően 2-3 órán belül sikeresen felszámolták a hulladéklerakókat.

– fogalmaz a beszámoló.

 

A posztban egyúttal azt is jelzik, hogy már megvan a következő akció helyszíne: a Szalapart városrészben fognak szemetet szedni, ugyanis innen kapták az utóbbi időben a legtöbb lakossági megkeresést.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló