2023. június 5., Fatime

Eger ügye

#egerplusz #eger #úszás #sport #bitskey aladár uszoda #verseny #egri úszó klub

Úszóverseny a Bitskeyben: hétvégén tartják az I. Eger Város Kupáját

Barna Benedek 2022.03.24. 11:54

Több mint 500 versenyző áll rajthoz a kétnapos esemény során.

 

Szombaton és vasárnap, március 26-27-én rendezik a Bitskey Aladár Uszodában az I. Eger Város Kupája elnevezésű Bitskey Aladár-emlékversenyt. A sporteseményről a társ-főszervező, az Egri Úszó Klub (EÚK) edzője, Török Zoltán mesélt a heol.hu-nak.

 

Mindenekelőtt elmondta, hogy elismerés jár a klub szülői közösségének, akik minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy a versenyre sor kerülhessen. "A sok támogatónak és az önkormányzatnak köszönhetően álltunk neki a hatalmas szervezőmunkának, hogy újraindítsuk a jelentős hagyományokkal rendelkező egri úszóverseny-életet" – fogalmazott az edző.

 

A verseny híre nagyon elterjedte hazai úszóberkekben, és a vártnál sokkal nagyobb létszámú mezőny gyűlt össze, Szombathelytől Nyíregyházáig, Mohácstól Miskolcig az ország minden pontjáról érkeznek indulók.

Sajnos a létszámot korlátozni kellett és a tervezett programon változtattunk, de a lehető leghatékonyabban próbálunk eljárni, ugyanis egy hónappal vagyunk a felnőtt országos bajnokság előtt, ami sok versenyző számára fontos mérföldkőnek számít az idei világversenyek kvalifikálása szempontjából.

– mondta el Török Zoltán.

 

A társ-főszervező tájékoztatása szerint

25 hazai klub több mint 500 versenyzője áll rajthoz a kétnapos versenyen. A mezőnyt erősítik a hazánkban edzőtáborozó vietnámi válogatott tagjai, valamint feröer-szigeteki és ukrán versenyzők is megméretik magukat a honi úszók között. Az Egri ÚK mintegy 50 indulót vonultat fel.

eger-varos-kupa-uszas
Kép forrása: Egri Úszó Klub Facebook-oldala

 

Török Zoltán úgy fogalmazott:

Minden korosztályú úszónk számára kiemelt versenynek tekinthető az Eger Város-kupája, ugyanis a kisebbek évek után újra hazai pályán mutathatják meg felkészültségüket.  Egész családok szoríthatnak majd a lelátóról a gyermekeknek, ezért biztos vagyok benne, hogy a gyerkőcök felfokozott hangulatban várják a próbatételt. Eközben a nagyobb, kiemeltebb versenyzőink számára utolsó állomásként szolgál a viadal az április végén esedékes országos bajnokság előtt. 

Hozzátette, hogy sok érmet és jó időket várnak, szeretnék folytatni a 2022-es éremesőt. Emellett abban bíznak, hogy ez az esemény segít az egri klubnak újra erőre kapni a koronavírus-válság után.

 

Mint azt a Heol cikke megjegyzi, az esemény népszerűségét mutatja, hogy az egri klub válogatottjain (Holló Balázs, Békési Eszter) kívül több felnőtt és ifjúsági válogatott úszó áll rajthoz. A 2017-es 4x100 méteres férfi gyorsváltó tagjai közül Bohus Richárd és Németh Nándor lesz ott a rajtkövön, mint ahogy az ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna és Sztankovics Anna, továbbá az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló