2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#városháza #városgondozás #evat

Az EVAT Zrt. a közgyűlés döntésének szerzett érvényt: ideiglenes vezetője van a Városgondozásnak

Csarnó Ákos 2023.06.14. 17:54

 

Az EVAT Zrt. rendkívüli sajtótájékoztatóján a vezérigazgató bejelentette, hogy a taggyűlés döntött a kft. ideiglenes ügyvezetőjének kinevezéséről, aki a hivatalos pályáztatás lezárásáig látja majd el a társaság vezetését.

 

Szűcs Tamás kiemelte, hogy szerdán ismét botrány volt a Városgondozás Eger taggyűlésén. Minczér Gábor alpolgármester, illetve a kisebbségi tulajdonos Hulladékgazdálkodási Társulás képviselői újfent megpróbálták megakadályozni az ügyvezetőváltást, nem akarták elfogadni az ügyvezetői pályázat kiírását, az ideiglenes ügyvezető kinevezését pedig napirendre sem akarták venni. A tulajdonosi szerkezet szerint a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási társulás mindössze 0,047%-nyi szavazati joggal rendelkezik az EVAT Zrt. 99,953%-nyi szavazatával szemben.

Az EVAT Zrt. képviselőjeként a konszenzusos döntés helyett kénytelen voltam élni a többségi szavazat adta erővel, hogy az ideiglenes ügyvezető kinevezését napirendre vegyük és így biztosítani tudjuk a folyamatos működést, illetve érvényt szerezzünk a hatályos közgyűlési döntéseknek.

Ennek értelmében a taggyűlés döntött az ideiglenes ügyvezető kinevezéséről, valamint az ügyvezetői poszt pályázati kiírásáról is. E mellett döntés született arról is, hogy

 

Juhász Géza korábbi ügyvezető nem kap úgynevezett „felmentvényt” a távozásakor, ez azt jelenti, hogy nem mentesülhet a vezetése alatt meghozott döntések felelőssége alól.

 

A vezérigazgató elmondta, a megjelenő ügyvéd minden vélt és valós jogi kiskaput megpróbált kihasználni annak érdekében, hogy ne születhessenek meg ezek a fontos döntések, illetve már a helyszínen jelezte, hogy meg fogják támadni a most meghozott határozatokat.

 

„Mind a cég dolgozóit, mind a városi lakosságot biztosítom afelől, hogy minden rosszindulatú híreszteléssel ellentétben az EVAT Zrt. továbbra is mindent megtesz a társaság zavartalan működése, és az általa végzett közszolgáltatások ellátása érdekében." – emelte ki a vezérigazgató. A közgyűlés korábbi döntésével összhangban, a taggyűlés Balázs Ernőt választotta ideiglenes ügyvezetőnek legfeljebb 4 hónapnyi időre illetve ha hamarabb sikerül a vezetőt találni a sikeres pályázaton, akkor addig.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló