2023. május 31., Angéla Petronella

Eger ügye

#egerplusz #eger #úszás #sport #egri úszó klub #holló balázs #vizes vb

Az egri Holló Balázs nyolcadik lett 400 méter vegyesúszásban a vizes vb-n

Barna Benedek 2022.06.19. 07:30

A számot megnyerő francia versenyző majdnem világcsúcsot döntött.

 

Az egri Holló Balázs a nyolcadik helyen végzett férfi 400 méter vegyesúszásban a vizes világbajnokságon szombaton – számolt be az m4sport.hu.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, az Egri Úszó Klub 23 éves versenyzője a délelőtti előfutamban egyéni csúccsal, élete legjobbját csaknem két és fél másodperccel megjavítva az ötödik időt (4:10.87) érte el. A felnőttek között első nagymedencés világbajnoki döntőjén szereplő versenyző végül messze elmaradt délelőtti idejétől és 4:15.17 perccel a nyolcadik lett.

 

A számot Léond Marchand nyerte, a francia versenyző az utolsó tíz méteren maradt le Michael Phelphs 2008-as pekingi világrekordjától (4:03.84) és végül 4:04.28 perces világbajnoki- és Európa-csúccsal diadalmaskodott.

D__AS20220618292

Ennyi volt bennem ma. Reggel egy egyéni csúcs, s bár délután próbáltam pihenni, ez nem sikerült százszázalékosan. A döntőben hiányoltam magamból a tüzet, ami reggel még megvolt bennem. Próbáltam odatenni magam, de most sajnos nem volt bennem több"

– idézi a heol.hu a verseny után nyilatkozó Holló Balázst.

 

 

(Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló