2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#evat #gasztro #kispiac #termelői piac #alpiac

Áprilisban nyílik Eger régi-új piaca a Felsővárosban

Csarnó Ákos 2023.03.27. 15:40

A termelői piac a tervek szerint gazdag kínálattal és versenyképes árakkal várja majd a vásárlókat.

 

Eger régi-új piacának otthont adó Kallómalom utcában elkezdik az utolsó munkálatokat, hogy áprilisra át lehessen adni a közönségnek – tájékoztatott az egerhirek.hu. A termelői piac a tervek szerint gazdag kínálattal és versenyképes árakkal várja majd a vásárlókat. Az EVAT Zrt. gondozásában lévő kiépített asztalsorokon eddig csak alkalmanként volt árusítás. a tervek szerint mostantól viszont tejautomata, lángosos és minden „piacos” kellék fellelhető majd a Kallomalom utcában, a felsővárosi Coop áruház melletti téren nyíló alpiacon.

„Az EVAT Zrt. kifejezetten törekszik arra, hogy a gondozásában lévő ingatlanokat hasznosítsa. Régóta felmerült már az igény, hogy ezen a területen legyen egy állandó piac. Nagyon sok idős ember és kisgyerekes család él a környéken, akik nehezen jutnak el a Katona téri piacra. Áprilistól már itt is naponta vásárolhatnak friss gyümölcsöt, zöldséget, az ígéretek szerint versenyképes áron.” - nyilatkozta a lapnak dr. Fejes Szonja, az EVAT Zrt. Vagyongazdálkodási divíziójának vezetője.

A tervek szerint a jövőben termelői piacként működő területen a vállalkozó több beruházást is végez. A hozzávetőlegesen 500 négyzetméteres területet saját költségén bekeríti, az itt található fix asztalokat felújítja és védőtető építésével részben fedetté teszi.

 

A takarításról, a szemétszállításról, a mosdó nyitvatartásáról és takarításáról, illetve a terület őrzéséről is a vállalkozónak kell gondoskodnia – zárta a lap.

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló