2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#zöldfül #elektromos busz #fejlesztés

A Szalaparton, a Vécsey-völgyben és a Hajdúhegyen találkozhatunk az új, elektromos buszokkal - FOTÓK és VIDEÓ

Csarnó Ákos 2023.06.21. 15:02

De csúcsidőszakon kívül még felbukkanhatnak más városrészekben is.

 

Biztonságosabbá teszi a közlekedést és jobb lesz a levegőminőség a fejlesztés után – Pajtók Gábor országgyűlési képviselő szerint köszönet jár a kormányzatnak, mely egymilliárd forinttal támogatta ezt a buszflotta fejlesztést. Megemlítette, hogy felveti annak a lehetőségét, hogy a kedvezményes, ezerforintos bérletet az agglomerációban élők is használhassák.

 

 

 

 

Mirkóczki Ádám polgármester üdvözölte a fejlesztést. Szerinte két lépésből az „ingyenes” tömegközlekedés bevezetésével most a második lépés is megtörtént.

 

A BYD K9UD típusú buszok 12 méter hosszúak, kéttengelyesek, és alacsony padlómagasságú, városi kivitelű járművek. Utas- és vezetőtéri légkondicionálóval, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított hellyel, a felszállást segítő rámpával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti és vezetéssegítő kamerarendszerrel, valamint USB-töltővel biztosítják az utasok kiszolgálását.

 

A 6 db új busz jelentősen megfiatalítja az egri flotta átlagéletkorát, kb. 20%-os állomány frissítést jelent.

 

 

 

Töltésük normál körülmények között naponta 2-2,5 órát tart. Egy feltöltéssel útviszonyoktól függően akár 300 kilométert is képesek megtenni.. Egerben, a Volánbusz telepén került kialakításra 6 db töltőegység, így a buszok ott kaphatnak energiát.

 

 

 

 

A tervek szerint a 2, 2A, 3, 3A, 7, 7A, 17 jelzésű vonalakon közlekednek majd a járatok, a Szalapart, a Vécsey-völgy és a Hajdúhegy városrészek utazási igényeinek kiszolgálását végzik. Csúcsidőn kívüli időszakokban a Lajosváros, Tihamér városrész és a Tesco áruház környékén is járnak majd.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló