2024. október 16., Gál

Promóció

A méhpempő hatásai (X)

X 2024.10.16. 08:25

 

A világszerte ismert és analizált méhpempő sokrétű felhasználást ígér – hatásmechanizmusai hasonlóan szerteágazóak. Azon túl, hogy találkozhatunk vele a gasztronómia és a kozmetológia kapcsán, fontos szerepet tölt be a gyógyászatban és a természetgyógyászatban is.

 

A méhcsalád felépítése


Egyetlen élőlény van a Földön, ami egész életében méhpempőt fogyaszt, ez pedig a méhanya. A méhanyát már lárva állapotában méhpempővel borítják, egészen a kikelése pillanatáig (14-17 nap). Az anya képes akár 3-5 évig is élni (az első 2 évben a legtermékenyebb). Dolga kizárólag a peték lerakása, melyek nevelését a dajkaméhek végzik. Ők döntik el, hogy a petékből milyen élőlények fejlődnek ki (dolgozók, herék, méhanya). A dolgozók maximum 3-4 hónapig élnek, feladatuk a szükséges élelmiszerek, a víz, és az egyéb tápanyagok beszerzése. A herék a párzásért felelősek; életükben csak egyszer van erre lehetőségük (a párzás után pár órával elpusztulnak). A méhanya életében csak egyszer repül ki párzási célzattal a kaptárból, de ekkor akár 40-60 herével is párosodhat.

Az értékes méhpempő 


Fehérjéket, B5 és B6-vitaminokat, nyomokban C-vitamint, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz. Magas arányban található benne gamma-globulin is, amely serkentőleg hat az immunrendszer működésére (hatékony védelem a fertőzésekkel szemben). Kis arányban tartalmaz még antibakteriális és antibiotikus összetevőket, gombaölő anyagokat, illetve pro-hormonokat. Kimutatták továbbá, hogy természetes formában a 10-HDA nevű anyagot is tartalmazza, mely növeli a szervezet védekezőképességét, és segíti a szabad gyökök eltávolítását.

Fogyasztása


Méhészetünk 30 éves tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy a felnőtteknek havonta 100 gramm méhpempő fogyasztása javasolt. Termékeinkhez mérőkanalat is mellékelünk, melyet félig csapottan szedve (1-2-szer) körülbelül 30 nap alatt elfogyasztható 1 üveg méhpempő. Várandós anyukák is szedhetik, kivétel a terhesség utolsó 1,5-2 hónapjában. Szülés után a kúra újrakezdhető: a méhpempő nagymértékben serkenti a tejtermelődést; a benne rejlő ásványi anyagok támogatják a kisbaba fejlődését.

 

Ajánlott az ébredést követően éhgyomorra fogyasztani (1-3 percig a nyelv alatt tartva). Közvetlenül ez után egy órán át lehetőleg se folyadék, se étel ne kerüljön a szervezetbe. A méhpempő szaga szúrós, íze savanyú, továbbá sós és édes is egyszerre. Hűtőben hosszú távon tárolható, amennyiben a hőmérséklet tartósan 2-5 fok alatt tartható. Fagyasztható is: 4-10 perccel a fogyasztás előtt célszerű kivenni a mélyhűtőből, várni vele, amíg a széle, teteje kellőképpen megolvad.

A méhpempő hatásai:

 

fokozza a férfi és a női termékenységet (normalizálja a menstruációt, késlelteti a klimaxot);

megújítja a sejteket, ezáltal lassítja az öregedés folyamatait, ránctalanító hatással bír,

kiváló serkentő és frissítő, fogyasztásával növelhető a munkateljesítmény;

növeli a szellemi és fizikai állóképességet, illetve erősíti az emlékezőképességet;

kiválóan hat a légutakra és a nyálkahártyára (megfázásos időszakokban is hatásos);

segít a táplálék megfelelő lebontásában, javítja az anyagcsere-folyamatokat;

csodás nyugtatószere testnek és léleknek (stresszes időszakokban javasolt);

rossz étvágyú gyerekek étvágyfokozásra használható;

segíti a vérképzést, fokozza a vérkeringést (bőre újra rugalmas lesz);

gyulladáscsökkentő hatású, könnyűszerrel enyhíti az ízületi fájdalmakat.

A Bodó Méhészettől szigorúan ellenőrzött, magas minőségű méhpempőt vásárolhat. Ismerje meg vállalkozásunkat, az általunk kínált termékeket, és válasszon Ön is minket!

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló