2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#sport #gyorskorcsolya

Országváltást kezdeményeztek a Liu testvérek

Pintér Bence 2022.11.08. 14:53

Az olimpiai bajnok Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához – írja az Index. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) általuk idézett közleménye szerint a Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang országváltást kezdeményeztek. A szövetség tájékoztatása szerint a Liu testvérek kérelmükben nem neveznek meg országot.

 

 

A MOKSZ felé nemzeti szövetség nem jelzett igényt sem formálisan, sem informálisan a versenyzők versenyzői jogának megszerzésére.

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) szabályai szerint több feltétele van annak, hogy egy versenyző egy ország színeiben részt vegyen ISU-versenyen:

az adott ország állampolgársága, amely képviseletében a versenyző indulni kíván;

amennyiben korábban más ország versenyzője volt, 12 hónapnak kell eltelnie a legutóbbi olyan ISU-verseny után, amin a korábbi ország képviseletében indult;

a versenyző kiadásáról kérelem alapján az eredeti ország szövetségének döntenie kell, ennek feltétele, hogy minden esetlegesen fennálló szerződéses vitát rendezni kell a szövetség és a versenyző között.

A Liu testvérek a lap szerint még augusztusban Instagram-bejegyzésben közölték, hogy Kínában folytatják a felkészülésüket szeretett edzőjük és „pótmamájuk”, Csang Csing Lina vezetésével. A szövetség akkori tájékoztatása szerint, pontosabban Kósa Lajos elnök szerint a külföldi készülés nem jelentette azt, hogy hazát váltanának.

 

fotó: MTI/Kovács Tamás

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló