2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#sport #tokió #paralimpia

Most már biztos: a tokiói paralimpiát is nézőközönség nélkül rendezik meg

Barna Benedek 2021.08.16. 17:33

Viszont teljesen zárt kapus sem lesz a sportesemény.

 

A nyári olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket. A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a japán kormánnyal és a tokiói városvezetéssel egyeztetve döntött így hétfőn a koronavírus-járványra hivatkozva – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A döntés ellenére nem lesz teljesen zárt kapus a paralimpia, mert egy nevelési program részeként a helyi diákok kivételt képeznek. A tanulók jelenlétéről az iskolák vezetése egyeztet majd a szülőkkel.

 

A hétfői bejelentés nem nevezhető váratlannak, Tokióban ugyanis augusztus 31-ig vészhelyzet van érvényben, a járvány miatt már az egy hete véget ért olimpiai játékokra sem engedték be a hazai érdeklődőket sem.

Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt

– mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke. 

olimpia-mti-kovács tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására.

 

Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló