2024. július 23., Lenke

Környék ügye

#ukrajna #gasztronómia #pékáru #gabona #gasztro

Nem használ vegyszerezett ukrán gabonát a Numan Pékség

Csarnó Ákos 2023.04.27. 16:57

A Numan Pékség az oldalán tette közzé, hogy nem használ szennyezett ukrán gabonából készült lisztet a termékei előállításához.

Az ukrán búzából készült liszt szennyezettségét (EU-ban tiltott növényvédőszerek használata, aflatoxin jelenléte) vitató hírek kapcsán rengeteg megkeresést kaptunk, hogy tudjuk e garantálni termékeink "tisztaságát". Szeretnénk megnyugtatni minden vásárlónkat, hogy a Numan Pékség kizárolag és igazoltan csak magyar búzából készült liszttel dolgozik. Erre az Egri Malommal harminc éve tartó folyamatos kapcsolatunk a garancia.

Korábban naponta vagonszámra zúdult az ukrán gabona Magyarországra. A gabona megtermesztésénél olyan vegyszereket használtak, amit az EU belső piacán régóta tilos. Ez a magyar kukorica-, és búzatárolókba kerülve vegyül az itthoni szabványosítottal, ráadásul – mivel nem érvényesek rá a szigorú uniós előírások és tiltások – komoly versenyelőnyt jelent a hazai piacon. Ezért is tiltotta meg Magyarország és több keleti uniós tagállam az ukrán gabonaexportot.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló