2024. június 18., Arnold Levente

Környék ügye

#hatvan #sport #labdarúgás #játékvezető #karancslapújtő

Félbeszakadt a Karancslapujtő–Hatvan-kupameccs, mert a bíró nem érezte magát biztonságban

Kovács Dávid 2022.08.29. 09:06

Az öt hazai focistát kiállító játékvezető 0-5-ös állásnál lefújta a meccset. A Blikk információi szerint még rendőri biztosítást is kért, mielőtt elhagyta a helyszínt.

 

Idő előtt véget ért a szombati Karancslapujtő–Hatvan mérkőzés a Magyar Kupa 2. fordulójában. Az öt hazai focistát kiállító Juhász Dávid játékvezető 0-5-ös állásnál, a 72. percben fújta le a meccset, a mérkőzésen ugyanis olyan feszültté vált a hangulat, hogy a stábjával nem érezték magukat biztonságban.

 

Közzétette: Karancslapujtő KSE – 2022. augusztus 27., szombat

 

A Blikk cikke szerint a hatvaniak három gólos előnye után a bíró négy focistának mutatott fel piros lapot még az első félidőben: kiállította a hazaiak kapusát, két mezőnyjátékost és egy a kispadon ülő futballistát. A nyolc főre fogyatkozott hazai csapat a folytatásban további két gól is kapott, majd a 72. percben jött volna az ötödik kiállítás, valamint egy büntető, de ezt már nem végezhette el az NB III-as vendégcsapat.

 

Mikor az egyik partjelzőt az indulatos szurkolók szotyival dobálták meg, a játékvezető kiment a félpályához a rendezőkkel egyeztetni. "Kimentem a Főrendezőhöz és kértem Őket, tegyenek rendet, hogy tudjuk folytatni tovább a mérkőzést. Nem tudták garantálni biztonságunkat, sőt velünk szemben is támadólag ellenszenvesen léptek fel, így többszöri felszólításom ellenére sem voltak hajlandóak rendet tenni" – áll a jegyzőkönyvben.

 

A karancslapujtői csapat hivatalos közleménye szerint viszont a mérkőzést lehetett volna folytatni: 

A két sárga mezes odament a félvonalhoz, ahol megkérdezte a főrendezőt, hogy tudják-e garantálni a biztonságukat. A főrendező igennel válaszolt, mivel a kötelező 8 fős rendezőgárda helyett 12 fő volt, +7 fős egyenruhás polgárőr és 2 rendőrségi járőr kocsi személyzettel ügyelt a mérkőzésen a rendre. A pálya kerítésén belülre nem lépett be senki, a játékosok békésen beszélgettek. Néhány szurkoló a tárgyalás mögötti területről ,a kerítésen kívülről illetve arra felállva szóban véleményt nyilvánított, élve szurkolói jogukkal

– írták később a csapat hivatalos Facebook-oldalán.

 

A karancslapujtőiek vezetője, Berta István a Blikknek úgy fogalmazott: "Érthetetlen volt, ahogy 3-0-s vendégelőnynél elkezdte szórni a piros lapokat. A szurkolók ezt nem tolerálták, de komolyabb inzultus, tettlegesség nem történt. Néhány szem szotyit dobtak be, láttunk már nagyobb meccseken műanyag poharakat is repkedni. A rendezői gárda, a rendőrség biztosított mindent, semmiféle probléma nem lehetett."

 

A Karancslapujtői Baráti Kör elnöke, a csapat törzsszurkolója, Haber Ferenc szerint a játékvezető valóságos ámokfutásba kezdett, amikor egy percen belül felmutatott négy piros lapot. "Az, hogy játékosok körbeveszik a bírót és reklamálnak minden napos dolog a futball történetében, az az állítás azonban, hogy támadólag lépnek fel a bíró ellen nem felel meg a valóságnak. Az is gyakran előfordul, hogy van néhány hevesebb vérmérsékletű szurkoló, az eseményeket látva durván szidalmazza a játékvezetőt. (...)

A játékvezető a 72 percben tette fel az i-re a pontot, amikor teljesen indokolatlanul 11-est ítélt a hazai csapat ellen és piros lapot mutatott fel a hazai csatárnak. Ekkor valóban tetőzött a hangulat a bekiabálások vonatkozásában, sőt a partjelzőt 3 méterről még állítólag szotyival is eltalálták. A partjelző ezt és a bekiabálásokat életveszélyes fenyegetésnek értékelte és panaszt tett a bírónál, aki félbeszakította a mérkőzést.

Hangsúlyozni kell, hogy a bekiabálások ellenére sem a játékvezető sem a partjelző testi épsége egy pillanatig sem volt veszélyben. (...) A két csapat játékosai között semmiféle nézeteltérés, agy összetűzés nem volt. Az egész botrányt a játékvezető tevékenysége és meggondolatlan ítéletei generálták" – írta a csapat közösségi oldalán közzétett szövegben.

 

A bulvárlap információi szerint Juhász Dávid játékvezető rendőri biztosítást is kért, mielőtt elhagyta a sporttelepet.

 

 

 

(Címlapkép: Karancslapujtő KSE / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló