2024. június 18., Arnold Levente

Riasztó

#drog #ügyészség #kábítószer

A drog rossz, érteeem?! Bemindenezett, meztelenre vetkőzött, ölelt, harapott Eger belvárosában egy szerhasználó


 

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 28 éves fiatalemberrel szemben.

 

Az elkövető a nyomozás során, a gyanúsítotti kihallgatásakor elmondta, hogy 2023. január 6-án Egerben tartózkodott a szüleinél, ahol nagy mennyiségben tömény szeszt ivott. Nem vallotta be, hogy drogot is fogyasztott, de azt a későbbi laboratóriumi vizsgálatok igazolták. Vallomása szerint mindezek hatására másnap, január 7-én reggel úgy érezte, hogy „valami zúg a lábán”, amitől meg akart szabadulni, ezért mezítelenre vetkőzött. Mivel az érzés továbbra is tartott, gondolta lejárja, és elindult a városba.

 

A tényállást innentől az ügyészi vádirat tartalmazza. E szerint a terhelt a Verőszala városrészből ruha nélkül, gyalogosan elsétált egy turisták által gyakran látogatott belvárosi utcába, ahol bement egy kávézóba. Itt játszani kezdett a légcserélő berendezés bejárat melletti kapcsolójával, majd – miután ezzel felhagyott – pőrén a pult mögé lépett, és ott átölelte a tiltakozó felszolgálót, akit csak a kollégái és a vendégek tudtak megvédeni a további atrocitástól. A kialakult dulakodás során a vádlott megharapta az egyik dolgozó kézfejét, továbbá beleharapott a csizmájába is.

 

Végül a kiérkező mentősök a helyi kórház pszichiátriai és addiktológiai osztályra szállították a támadót, aki ellen ezután nem csak büntetőeljárás, de a drogfogyasztás miatt szabálysértési eljárás is indult.

 

Az ügyészség a vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló