2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#budapest #szijjártó péter #peking #repülőjárat

Szijjártó Péter nem is lehetne boldogabb, újraindul a Peking-Budapest közvetlen járat

Aradi Péter/Azonnali.hu 2022.06.26. 18:30

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ez komoly jelentőséggel bír a magyar gazdaság szempontjából is.

azonnalipp

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy július 7-től újra közvetlen menetrend szerinti repülőjárat köti össze Pekinget és Budapestet.

 

„Több mint két éve, hogy a koronavírus első hullámai alapjaiban rengették meg a világot. Országok zártak be, kereskedelmi láncok szakadtak meg vagy éppenséggel légi összeköttetések szűntek meg” – kezdte a bejelentését Szijjártó.

 

„A világjárvány egy olyan kihívás volt, amellyel minden országnak meg kellett küzdeni, hogy napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nyerjük vissza régi életünket. Magyarország ebben jól helytállt, így most már világviszonylatban is folyamatosan építhetjük vissza mindazt, amit a vírus elvett tőlünk.”

 

Mint a külügyminiszter magyarázta, ennek a munkának mérföldköve most az Air China döntése, ami alapján a kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között.

szijj
Kép forrása: Szijjártó Péter / Facebook

Szijjártó szerint ez komoly jelentőséggel bír a magyar gazdaság szempontjából is, hiszen mind a turizmus, mind a kereskedelem hatalmas lendületet kap azzal, hogy Budapest ismét közvetlenül elérhetővé válik a kínai fővárosból.

 

A közvetlen Budapest-Peking járat először 2012-ben szűnt meg, miután becsődölt a Malév, és a jóval korlátozottabb a Hainan Airlines átszállási lehetőségek miatt a Hainan Airlines nem látta értelmét tovább működtetni.

 

Az Air China első Peking-Budapest járata három évvel később, 2015. május 1-jén, pontosan 19 óra 26 perckor landolt Budapesten. Az első járatot ünnepélyes keretek között, az új járatoknak kijáró hagyományos tűzoltó diadalív vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

Szijjártó Péter természetesen már akkor is a helyszínen fogadta a gépet, már csak azért is, mert a járat elindításához kormányzati szintű megállapodásra volt szükség, a járat ráadásul része volt a magyar kormány ún. keleti nyitás politikája, aminek sikerességével kapcsolatban azért akadnak kételyek.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló