2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#szijjártó péter #oroszország #gáz

Szijjártó a CNN-nek: A következő években biztos nem tudunk megszabadulni az orosz gáztól

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.04.28. 12:21

A magyar külügyminiszter szerint fizikai kényszer Magyarország számára az oroszokkal való üzletelés.

azonnalipp

Szijjártó Péter a CNN-nek adott szerdán 12 perces interjút. Ez azért nagy dolog, mert külföldön még van esély keményebb kérdések megfogalmazására is magyar kormánytagokkal szemben interjúk folyamán (bár épp a külügyminiszter néha kivételt tesz ebben itthon is), ezért most is érdemes megnézni, mi történik akkor, ha nem sajtótájékoztatónak tűnik egy interjú.

Szijjártó elmondta az orosz gázfüggőségről, hogy szerinte a kormány nem szórakozásból, hanem fizikai kényszerből vesz orosz gázt.

„Amennyiben új gázforrást tárnak fel valahol a közelben, boldogan vásárolnánk onnan gázt” – mondta a fideszes politikus.

Szijjártó szerint nemcsak alternatív források, de alternatív szállítási útvonalak sincsenek, ezért az előttünk álló néhány évben biztos nem tudunk megszabadulni az orosz olajtól és gáztól.

 

 

A miniszter azt is tagadta, hogy kilógna Magyarország bármilyen közös EU-s és NATO-s álláspontból az ukrajnai háborúval kapcsolatban, ugyanis megszavaztunk minden szankciót,

a magyar kormány pedig kiáll Ukrajna területi integritása mellett, majd megismételte azt a mantrát, hogy azért nem támogatjuk a fegyverszállításokat, mert kockázatos lenne Magyarország számára.

Természetesen szóba került az újabb harc is az Unióval: Szijjártó elmondta, hogy Brüsszelben néhány bürokrata és politikus nem kedveli a magyar kormány politikáját, az EU történetének első feltételességi mechanizmusának elindítását pedig zsarolásnak nevezte.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexkép forrása: Szijjártó Péter / Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló