2024. június 30., Pál

Mindenki ügye

#időjárás

Helyenként zápor, zivatar kialakulhat

Csarnó Ákos - Időkép 2024.06.28. 07:35

 

Pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, és még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Egy-egy helyen felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra többfelé pára, köd képződik. Reggel 15 és 21, délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

 

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás, de elsősorban a Dunától keletre elszórtan még kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban a Dunától keletre találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délutánra pedig 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is kánikulában lesz részünk 31 és 37 fok közötti csúcsértékekkel. Sokat süt majd a nap, de délután elszórtan a Dunántúl északi felén és északon egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül, nyugaton és északnyugaton megerősödik a délies szél.

 

idokep.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló