2024. február 29., Elemér

Eger ügye

#városháza #modern városok program #közgyűlés

Mirkóczki beismerte, hogy elbukott a város három beruházást. Milliárdok úsztak el, mennie kell?

Csarnó Ákos 2023.11.30. 12:25

Ráadásul a magyarázkodást sem merte felvállalni az úgynevezett egri városvezetés

 

Számításaink szerint legalább 5 milliárd forintnyi, egyesek szerint akár 11 milliár d forintra rúgó összeget veszít Eger városa – és ezt már az ún. városvezetés sem tudja tagadni. Az utóbbi három-négy évben semmit nem csináltak, így a város elbukik ettől a jelentős összegtől.

 

Korábban írtunk a helyzetről, illetve arról, hogy a minisztériumtól is kértünk tájékoztatást arról, hogy a Modern városok Program ügyében mi a helyzet. A hét elején megérkezett Lázár János elutasító levele, ami után az ún. városvezetés ad-hoc sajtótájékoztatót tartott, ahol – a korábbi eljárásoktól eltérően – nem a polgármester vagy valamelyik helyettese állt volna ki a kamerák elé, hanem a jegyzőt és két hivatali szakembert küldtek a „vágóhídra”, hogy próbálják meg elmagyarázni az egrieknek, hogy miért is bukott ekkorát a város.

 

A csütörtöki egri Közgyűlésen az elveszített milliárdok és a felelősség nem vállalása miatt Mirkóczki Zita szerin gyávák és szánalmasak a városvezetők.

„Kiültettek 3 hivatalnokot, pedig önöknek kellett volna megmagyarázni, mi történt” – mondta a polgármesternek és az alpolgármestereknek.

Dr. Csetneki Attila (Fidesz-KDNP) képviselő tovább ment: szerinte is szégyenteljes, ami történt a sajtótájékoztatón, és felszólította az ún. városvezetést, hogy fontolják meg Spisák György azonnali hatályú távozását, illetve Mirkóczki Ádám polgármester lemondását.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló