2024. április 13., Ida

Eger ügye

#Eger #turizmus

Megdőlhet idén a tavalyi karácsonyi forgalom és ebben Eger is benne van vaskosan

Csarnó Ákos - MTI 2023.12.22. 11:35

Előkelő helyen.


A Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint csaknem azonos a tavalyival a karácsonyi időszak foglaltsági szintje, így az utolsó pillanatos foglalásokkal megdőlhet az előző évi forgalom.

 

A szállásfoglalási portál csütörtöki tájékoztatása szerint Budapest, Eger, Hévíz, valamint Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen a legkeresettebb úti cél karácsonykor.

 

A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.

 

Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem, illetve a szállás mellé járó szolgáltatások; a wellness jelentőségét mutatja, hogy a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól - ismertette a közleményben Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője.

 

Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, 13 százalék vendégház, 11 százalék panzió és 1 százalék egyéb szállástípus mellett döntött.

 

A portál foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8980, vendégházaknál 9680, panzióknál pedig 11 540 forint.

 

indexkép: shutterstock

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló