2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#egerplusz #eger #felsőváros #felsőváros csillaga

Réti Erikát választották Felsőváros Csillagának

Kovács Dávid 2022.08.06. 19:31

Már be is söpörte az első gratulációkat.

 

Az egri Felsővárosért végzett civil önkéntes munkája, közösségi aktivitása, illetve értékteremtő tevékenysége miatt idén Réti Erika kapta meg a Felsőváros csillaga elnevezésű közösségi díjat – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK).

 

Közzétette: Minczér Gábor – 2022. augusztus 6., szombat

 

A szavazás eredményét az EKMK szervezésében megvalósuló Felsőváros ünnepén jelentették be szombaton, a Nemzedékek terén. Réti Erika mellett idén Mező Attilára és Borbás Lászlóra lehetett szavazni – a jelölteket ebben a cikkünkben mutattuk be. A civil kezdeményezéssel létrehozott elismerést és a díjazott hagyományos faültetését az egri Zöldpanel Egyesület támogatta.

Réti Erika civil közösségi tevékenysége mintegy húszéves múltra tekint vissza. Leggyakrabban különböző rendezvényeken találkozhatunk vele: konferál, jó hangulatot teremt a résztvevőkkel, interjút készít a vendégekkel. Önzetlen munkájával kiemelten segíti a fogyatékkal élőket, az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Szervezetének "Add a kezed, mert együtt kerek a világ" elnevezésű programját és a Zöld Panel Egyesület "Mozgásba hozzuk a közösséget" című rendezvényét. Civil tevékenységéből a kiemelendő a Családbarát munkahelyek kialakítása, valamint az országos elismertségű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett "Gyereket a magasba" elnevezésű program, amelynek Heves megyei főszervezője

– olvashattuk a bemutatásában.

 

Ahogy korábban írtuk, a közösségi díjra olyan személyek jelölhetők, akik felsővárosi kötődésűek; civil, közösségi vagy művészi munkájuk; szakmai sikereik, életvezetésük, a városrész érdekében végzett önkéntes/magas minőségű tevékenységük, aktivitásuk, önzetlenségük révén példaként állhatnak az itt élők előtt.

 

A győztesnek már Mirkóczki Ádám polgármester, Minczér Gábor alpolgármester, valamint Pajtók Gábor, megyénk egyes számú választókerületének országgyűlési képviselője is nyilvánosan gratulált.

 

Az átadóról az egri polgármester több képet is megosztott a Facebook-oldalán:

 

Gratulálok Réti Erikának,Felsőváros Csillagának!👏 Sok sikert és kitartást a további munkához!

Közzétette: Mirkóczki Ádám – 2022. augusztus 6., szombat

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló