2024. július 21., Dániel Daniella

Eger ügye

#városháza #városgondozás #evat

Hamisított diplomával lehetett vezető állásban a Városgondozásnál a kinevezett vezető, a Fidesz Spisákról kérdez

Csarnó Ákos 2023.06.28. 18:38

Ezek csak egymással vannak elfoglalva, de a város közben lerohad. Taps.

Minczér Gábor alpolgármester sajtótájékoztatón mutatott be egy dokumentumot, (miközben az ún. városvezetés megtámadta a Városgondozás Kft. döntését a cégbíróság előtt), ami szerint a Városgondozás Kft. jelenlegi megbízott vezetőjének nem lehet valódi a diplomája. Ezt az álláspontját az érintett egyetem levelére alapozza.

 

A diplomát kiadó intézmény jogutódja (az Óbudai Egyetem) az önkormányzat megkeresésére egyértelműen kijelentette, hogy náluk Balázs Ernő nevű hallgató nincs, a kérdéses időszakban nem is volt. Az egyetem az ügyben büntetőfeljelentést is tesz és a városnak is azt javasolja.

 

347406035_815542013260904_7863861615084424249_n

 

Balázs Ernő 2014-2017 között dolgozott a Városgondozásnál, 2017-2020 között pedig Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-nél töltött be vezető pozíciót. Mindkét állás betöltésének egyik feltétele a felsőfokú végzettség volt.

Úgy tűnik, hogy 5 éven keresztül dolgozhatott önkormányzati cégeknél hamis diplomával, noha korábban, az előző vezetés alatt nem derült ki a vélhető visszaélés.

Az egri Fidesz-KDNP frakció reagált Minczér Gábor alpolgármester sajtótájékoztatójára, arról közleményt juttattak el portálunkhoz.

 A Minczér Gábor alpolgármester által a sajtóban elmondott információk egy nagyjából tíz évvel ezelőtti ügyet taglalnak, melynek kivizsgálása nem a közgyűlés, hanem a hatóságok dolga. Mi közgyűlési képviselők soha nem láttunk olyan dokumentumot, önéletrajzot vagy bármilyen közgyűlési anyagot, amiben azt állította volna Balázs Ernő, hogy rendelkezne felsőfokú végzettséggel. Éppen ezért sem módunk, sem lehetőségünk nem volt arra, hogy akár csak a csalásnak a gyanúja felmerüljön bennünk.

 

Már csak azért sem láthattunk ilyen dokumentumokat, mert ezek szenzitív személyes adatok, azokhoz hozzáférni nem áll jogunkban, azok hivatalosan kizárólag a Városgondozás Eger Kft. korábbi ügyvezetőjénél, Juhász Gézánál állnak rendelkezésre. Annál inkább érdekes kérdés, hogyan lehetséges az, hogy a városvezetés irodáiba rendszeresen „befúj a szél” ilyen és ehhez hasonló információkat tartalmazó borítékokat. 

 

Az alpolgármester által elmondott és feltételezhetően meg is tett feljelentéssel természetesen a frakcióink is egyetért, reméljük a megfelelő hatóságok hamar kiderítik az igazságot és pontot tesznek az ügy végére. Ezzel párhuzamosan pedig hasonló következetességet várunk a Városvezetéstől az okiratot hamisított, jogerősen elítélt Spisák György aljegyző kinevezésével kapcsolatban is.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló