Megérkezett az idei első hó
Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:
Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.
"Elsőként természetesen az oldalast lehártyáztam, majd a húsos felét kicsit be is irdaltam, mert úgy ítéltem meg, hogy ez jót fog tenni a sütés során. A konyhai szekrényünkből kivettem a fűszeres dobozunk egyikét (kettő van), majd válogattam a za’atar-jaim közül. Igen, több féle is van nálunk a dobozban – most az izraeli csomagra esett a választásom. A húst alaposan bedörzsöltem a fűszerrel minden oldalról, majd egy zöldség ágyra fektettem a műremeket."
A közel másfél órás párolás után a húst kibontottam az alufóliából, meg is fordítottam őkelmét, majd a sütőt még kicsit fel is tekertem (200 C). Kb 20 percig sütöttem a csontos felületet, majd ismét 20 percig a húsos rész következett – majd egy vajpuha, szuper fűszeres étel került ki a sütőből.
A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.