Megérkezett az idei első hó
Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:
Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.
"Ahogy öregszem, egyre jobban szeretem a főzelékeket – de ebben a műfajban mindig Eszterre vagy az éttermekre vagyok hagyatkozva, ugyanis nem szoktam főzelékeket készíteni. Gondoltam, hogy ezen változtatni kellene, így a napközbeni meló (home office) dandárján levonultam a konyhába és főzésbe kezdtem. Rutinos háziasszonyoknak ez a poszt nem egy nagy durranás, de aki ugyanilyen járatlan főzelék fronton, annak talán érdekes lehet."
"Közben darált sertéshúsból készítettem egy masszát. Só, bors, fokhagyma por, apróra vágott vöröshagyma, kömény, petrezselyem ment a húshoz, majd egy tojás és kevéske zsemlemorzsa ment még a masszába. Vizes kézzel golyókat gyártottam, majd kevéske olajon kisütöttem őket."
A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.