Megérkezett az idei első hó
Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most újra megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:
Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.
Először alaposan átmostam a csülköt, majd szárazra töröltem őkelmét. Sóztam és borsoztam minden oldalát. Két fej vöröshagymát csak úgy héjastól felvágtam, fokhagymát is törtem szintén héjastól, majd egy lábasba szórtam a hagymákat. Az alapra ment néhány babér levél, egy fél marék boróka bogyó, öntöttem alájuk száraz fehér bort ( Nyakas, Aligvárom ), majd fedő alatt elkezdtem középlángon párolni a csülköt.
A teljes receptért és a gasztromómiai élvezetekért kattintsanak ide.