2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#elkerülő út

Egri elkerülő út: a külső nyomvonal kap engedélyt

Csarnó Ákos 2024.04.14. 07:32

Miniszteri döntés alapján.

A közösségi tervezés keretében kidolgozott nyomvonalváltozatok közül a szakemberekből álló tervzsűri döntött az Egri elkerülő út környezetvédelmi engedélyezésre benyújtandó változatáról - tájékoztatott az egrielkerulo.hu.

 

A keleti elkerülő és a nyugati átkötés szakaszán - figyelembe véve a lakossági visszajelzéseket -, miniszteri döntés értelmében a külső nyomvonal kerül engedélyeztetésre, így ezen a szakaszokon a nyomvonalváltozaton belüli alternatívákról szavazott a tervzsűri. Felnémet elkerülő nyomvonalai kapcsán a teljes szakaszt érintően döntött a tervzsűri a szakmai javaslatokról.

Az így kialakult nyomvonal - Felnémet esetében két nyomvonalváltozat - környezetvédelmi engedély megszerzése céljából a környezetvédelmi hatóságnak benyújtásra került. A végleges nyomvonalról részletesebben a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Az elkerülő út ügyében született írásaink ide kattintva érhetők el.

indexkép: illusztráció, Varga György / MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló