2024. április 12., Gyula

Eger ügye

#eger #időközi választás #domán dániel

Bejelentkezett az első jelölt Berecz Mátyás mandátumáért

Kovács Dávid 2022.04.21. 14:06

Mivel a körzet korábbi képviselője a választásra hangolódva lemondott a képviselői székéről, időközi választásra van szükség. Csütörtökön beesett az első név, pénteken pedig egy újabb jelöltről is lehull a lepel.

 

Domán Dániel csütörtökön az egri Hajdúhegyen, a Baktai úti Coop előtt jelentette be, hogy jelöltként versenybe száll a város hetes számú választókerületének képviseletéért.

domán dániel - nemes róbert
Domán Dániel a csütörtöki sajtóeseményen (Fotó: Nemes Róbert)

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, Berecz Mátyás március 10-i hatállyal lemondott képviselői megbízatásáról, hogy az akkor még közelgő választásokra koncentrálhasson. Egy héttel ezelőtt az is kiderült, hogy a Helyi Választási Bizottság a legkorábbi időpontra, azaz június 26-ra tűzte ki az időközi önkormányzati választást a körzetben.

Immár 31 éve élek Egerben és az elmúlt időkben filmkészítőként, újságíróként, de leginkább civilként rengeteget foglalkoztam a Hajdúhegy városrészt érintő problémákkal, itt nőttem fel, jól ismertem eddig is. Azonban, amikor fejest ugrottam az egri közéletbe, még több történettel szembesültem, s bár ezek a történetek vegyesek, azért nem mondhatnám, hogy annyira jól állunk

– mondta Domán a helyszínen. Hozzátette: a jövőben nem szavakban, hanem inkább tettekben szeretné bizonyítani, hogy lehet többet is tenni ezért a körzetért.

 

Domán Dániel saját bevallása szerint nagyjából az Egál és az Egrix klubok bezárása óta figyeli közelebbről az egri közéletet, és úgy látja: évről évre egyre kevesebb lesz a város. "Így hát minden műanyag intézkedés, kommunikációs petárda és szlogentűzijáték után úgy döntöttem, hogy jelenkezem a Hajdúhegy és a Károlyváros lakosainak képviseletére" – tette hozzá.

 

Kifejtette: olyan programokon akar dolgozni, amelyek az itt élők életkörülményeit javíthatják, hiányait pedig pótolhatják. Mivel az elmúlt években több szakemberrel is megismerkedett, az ő szempontjaikra, ötleteikre, vízióira is számít, ő maga pedig a következő hetekben ezekről a tervekről szeretne beszélgetni a lakosokkal, hogy megismerje a véleményüket, illetve igényeiket.

 

Domán Dániel szerint a körzet egyik legnagyobb problémája a Dobó István laktanya kérdése, amelynek állapota – véli ő – tökéletesen rámutat a rendszer hibáira:

Évtizedek óta egyik politikai nómenklatúra se tudta kiköpni, se lenyelni, csak félelemkeltésre használni vagy hitegetni, hogy egyszer a városé lesz. Bár az utóbbit támogatnám, önmagában a tulajdonba vétel csak további anyagi terhet jelentene a városnak egy olyan időszakban, amelyben tudjuk, hogy nem csak a miénk, de az önkormányzatok gazdasági helyzete is még súlyosabb lesz, mint valaha.

Közben Mirkóczki Ádám polgármester péntek délelőttre bejelentett egy másik sajtóeseményt a Városháza üvegtermébe, ahol – a meghívó szerint – egy másik képviselőjelöltet fog bemutatni, akinek a kiléte egyelőre nem ismert.

 

A jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket legkorábban május 7-én kaphatja meg az igénylő vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár. A jelölteket legkésőbb május 23-án, 16 óráig kell bejelenteni.

 

 

Disclaimer: Domán Dániel a közírói tevékenysége részeként az utóbbi években az Egri Ügyek egyik külsős szerzője volt. Az impresszumunkban nem szerepelt – hiszen külsős volt –, de több szöveges, illetve videós anyaga is megjelent az oldalon. Politikai szerepvállalása miatt a továbbiakban azonban nem fog publikálni a portálunkon, a legutolsó anyaga – amely egyébként a Gárdonyi emlékévről szólt – március végén jelent meg az oldalon.

 

 

(Indexkép: Nemes Róbert)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló