2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#városháza #NER #városgondozás #földvári győző #választás2024eger

A DK kihajította Földvárit, aki megszavazta Mirkóczki Ádám NER-lovagját a Városgondozás élére


A DK ráadásul a polgármesterrel sem akar együttműkdni

 

Napok óta attól hangos az egri közélet, hogy Mirkóczki Ádám egri polgármester hogyan feküdt le a Fidesznek és miként javasolt egy tőrőlmetszett NER-lovagot az Eger Városgondozás Kft. élére. A történet hétfőn csúcsosodott ki azzal, hogy a Közgyűlés támogatta Eged István Renátó (róla itt lehet bővebben olvasni) jelölését. A történet egyik érdekes részlete, hogy a Demokratikus Koalíció képviselője, Földvári Győző is a polgármester segítségére sietett és támogatta  a NER jelöltjét.

 

A Demokratikus Koalíció egri szervezete közleményben reagált a képviselőjük tevékenységére, amit változtatás nélkül közlünk:

Tegnap óta a városi média és a közösségi média különböző felületein több olyan állítás és hír is megjelent, mely azt sugalmazza, hogy a Demokratikus Koalíció mint politikai közösség együttműködött a városvezetés és a helyi Fidesz alkotta képviselő többséggel Eged Renátó megyei Fidelitas-alelnök megválasztásában a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői pozíciójára.

 

Ezeket a vádakat a leghatározottabban visszautasítjuk, ugyanis a városi közgyűlésben korábban összellenzéki színekben képviselői mandátumot nyert Földvári Győző augusztus 25. óta nem tagja a Demokratikus Koalíció közösségének. Ennek oka, hogy múlt héten pénteken zárult le az az etikai és tagdíjhátralékos eljárás Földvári Győző ellen, melynek eredményeként a Demokratikus Koalíció azonnali hatállyal kizárta soraiból.

 

Földvári Győzővel 2022 óta érdemi kapcsolata közösségünknek nincs, hiszen olyan, a DK szellemiségével és értékrendjével összeegyeztethetetlen „politikai manővereket” hajtott végre az egri politikai életben, melyet közösségünk tolerálni nem tudott. Sem országos, sem városi kérdésekben velünk nem egyeztetett, a közgyűlési szavazások során csupán saját egyéni érdekei mentén nyomott gombot – ahogyan tette ezt például akkor, mikor nem szavazta meg az akkumulátor gyárak kitiltásáról szóló javaslatunkat.

 

Ahogyan teljességgel összeegyeztethetetlen a Demokratikus Koalíció értékrendjével Eged Renátó Fidelitas-alelnök Városgondozás élére történő kinevezése is, melyet Földvári Győző mellett például a magát ellenzékinek hazudó városvezetés minden tagja is megszavazott karöltve Oroján Sándorral és a Fidesszel. A DK elvei és értékrendje szerint a Fidesszel nincs alku! Sem most, sem máskor. Aki a tegnapi rendkívüli közgyűlésen IGEN-t nyomott Eged Renátó kinevezésére, vagy döntéseivel segítette őt abban, hogy esélye legyen a pozíció megszerzésére, az gyakorlatilag hitet tett a Fidesz és a NER rendszere mellett.

A DK közleményéből nem derül ki, hogy kik szavazták meg az új vezetőt, ezért álljon itt a lista:

 

Mirkóczki Ádám polgármester (ex-Jobbik)

Farkas Attila alpolgármester (MSZP, vagy most már ki tudja mi)

Minczér Gábor alpolgármester (ex-Jobbik)

Földvári Győző képvislő (ex-DK)

Császár Zoltán képvislő (hivatásos helyi politikai szédelgő)

Kovács Cs. Tamás képviselő (Fidesz-KDNP)

Juhász Ádám (Fidesz-KDNP)

Oroján Sándor (Fidesz-KDNP)

Lombeczki Gábor (Fidesz-KDNP)

dr. Csetneki Attila (Fidesz-KDNP)

 

Akik nem szavazták meg:

Mirkóczki Zita

Bódi Zsolt (Fidesz-KDNP)

 

Akik nem voltak jelen:

Komlósi Csaba (frakcióvezető, ex-LMP)

Keresztes Zoltán (Momentum)

Orosz Lászlóné Ibolya (frakcióvezető, Fidesz-KDNP)

Dr. Pócs Alfréd (rgir Várvádők, Szkíta)

If Sós Tamás ("bátran nem szavazok a kényes ügyekben")

dr. Pápai Ákos (Mi hazánk)

indexkép: TV Eger

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló