2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#úszás #sport

Tizenhét magyar érem az egri uszonyos és búvárúszó világkupa zárónapján

Csarnó Ákos - MTI 2023.04.17. 19:38


A magyarok nyolc arany-, három ezüst- és hat bronzérmet nyertek az egri uszonyos és búvárúszó világkupa-verseny vasárnapi zárónapján.

 

A Magyar Búvár Szakszövetség tájékoztatása szerint a 400 méteres felszíni kategóriában Mozsár Alex, az 1500 méteres felszíni úszásban Semostyán Róbert nyert. Szintén a dobogó felső fokára állhatott Cséplő Kelen, aki a 100 és a 200 méteres uszonyos gyorsúszás fináléjában is a leggyorsabb volt. Duplázott a zárónapon Pernyész Dorottya is, ő ugyancsak nyerte a 100 méter után a 200 uszonyos gyorsot is.

 

A 400 méteres uszonyos gyors döntőjében is magyar győzelem született, miután Lengyeltóti Bence csapott elsőként a célba. A nyolcadik zárónapi aranyat a Szili Ágnes, Turucz Zoé, Losonczi Flóra, Blaszák Lilla Gréta alkotta női 4x100-as felszíni váltó szerezte.

 

A  17. egri uszonyos és búvárúszó világkupára 14 ország 71 csapatából 380 versenyző nevezett, a magyar válogatott tagjai a két versenynap alatt tíz aranyérmet szereztek a felnőttek között.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló