2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #gledura benjámin #sakk

Rangos sakkversenyt nyert az egri nagymester az Egyesült Államokban

Székely Zoárd 2021.10.14. 11:01

Novemberben Egerben is találkozhatunk Gledura Benjáminnal.

Gledura Benjámin egri nemzetközi nagymester rangos versenyt nyert az Egyesült Államokban. Washingtonban a Hyatt Regency Crystal City-ben rendezték meg a 12. Annual Washington Chess Congress tornát – közölte az Agriasport.

 

A Premium kiemelt kategóriában 60 fős mezőnyben 14 nagymester ült asztalhoz. Gledura Benjamin a második kiemeltként kapott meghívást és 6 győzelemmel 2 döntetlennel és egy vereséggel, 7 megszerzett ponttal megnyerte a versenyt. A két hét pontos versenyző között a több győzelem döntött a magyar versenyző javára. Gledura a győztesnek járó dicsőség mellett 3000 dollárral is gazdagodott. Az ÉLŐ pontszáma várhatóan 2628-ról 2633-ra növekszik. Sok pihenő idő nem lesz, mivel 2021. október 17-22-én a St Louis-i Spice kupa jelent fontos kihívást.

gledura-agriasport
Kép forrása: agriasport.hu

Az amerikai Open sorozat New Yorkban folytatódik, de magyar válogatott kötelezettségei majd haza szólítják Benjamint, aki november 12-21 között a szlovéniai csapat Európa bajnokságon ül asztalhoz. Ács Péter szövetségi kapitány a Bánusz Tamás, Berkes Ferenc, Erdős József, Gledura Benjámin és Kántor Gergely összeállítású csapattal utazik az Eb-re, ahol 4 fős csapatok küzdenek egymással. A válogatottnál a táblabeosztás még nem készült el.

 

Gledura az Európa-bajnokság előtt november 6-án hazaérkezik Magyarországra, így Egerben is találkozhatunk a sikeres sakkozóval. 

 

 

Címlapfotó: Gledura Benjámin Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló