2024. május 27., Hella

Eger ügye

#sport #egri vízilabda klub #vízilabda

Női vízi ob I: döntőben az Eger!

Csarnó Ákos 2023.05.10. 20:27

Szombaton már döntő!

 

A Tigra-ZF Eger 15–11-re győzött a Ferencváros vendégeként a a női vízilabda ob I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így bejutott a sorozat fináléjába, ahol a Dunaújváros lesz az ellenfele. Az összesítésben 2:1-re nyert a Ferencváros ellen.

 

Az első negyedet 4–0-ra nyerte meg az egri csapat, míg a második negyedben 7–0-ra is vezetett.

 

A szünet előtt Gurisatti Gréta indította el a Fradi zárkózását, a hazai csapat hármat is dobott. A szünet után még kettő találatot szerzett, így három gólosra csökkent a Szilágyi Dorottya, Czigány Dóra duó vezette egriek előnye.

 

A harmadik negyedben fontos pillanat volt, amikor Kiss Alexandra kivédte Simon-Illés Anna büntetőjét, majd az ezt követő támadást gólra váltotta az egri csapat. Az FTC nem tudott három gólnál közelebb kerülni ellenfeléhez az utolsó negyed előtt.

 

Az utolsó negyedben többször is feljött két gólra a Ferencváros, de ennél közelebb már nem tudott férkőzni: az Egernek mindenre volt válasza, s végül négygólos diadalt aratott Sike József csapata.

 

indexkép: Lénárt Márton/egrivizilabda.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló