2024. május 24., Eszter Eliza

Eger ügye

#eger #gasztronómia #gasztro #vid

Nagy siker előtt áll a VID, az egri fejlesztésű borkoktél

Csarnó Ákos 2023.04.05. 09:18

Nekünk bejött: íz, illat, külalak, Eger.

 

Teljesen véletlenül futottunk bele a VID borkoktélba, még a márciusban megrendezett egri fesztiválon, az Agria Plázában. Az éppen futó 30Y koncert közben sikerült megismerni az italt, majd azután az ötlet gazdáival is sikerült beszélgetnünk.

 

 

Bátori Tamás és Dürgő Dominik ismert egriek, akik húsz éves barátsága alapozta meg a közös vállalkozásukat. Az utóbbi öt évben ezzel a termékkel foglalkoztak, kísérleteztek, találták ki az összetevőket és azok arányait. A közös munka két évvel ezelőtt már oda jutott, hogy piacra is tudták dobni a VID italt, ráadásul a napokban még az RTL „Cápák között” című műsorába is bekerültek és igen pozitív értékelést kaptak.

 

 

De mi is ez a VID pontosan?

 

A VID a világ első kávé és bor felhasználásával készült szénsavval dúsított alkoholos itala, amely tulajdonképpen egy borkoktélnak felel meg. A VID 6.2% -os alkoholtartalommal rendelkezik és 20mg/l koffeintartalma van, amely bőven a normális értékhatáron belül mozog és akár este is fogyasztható azok számára, akik, nem érzékenyek nagyon a koffeinre. Idővel a koffeinmentes változatot is szeretnénk megvalósítani. 100 ml termék egyébként 6,9 gramm cukrot tartalmaz. A VID készítése során kidolgozott metódus lehetővé teszi, hogy a borban lévő tanninok és a kávéban lévő csersavak tökéletes találkozása harmonikus jelleget kölcsönözzön az italnak, ezáltal állandó jelleget biztosít akkor is, ha a bor és a kávé is évjáratonként változik. A készítés során csak természetes összetevőket használunk fel, termékünk vegán és gluténmentes. Ráadásul az alapot képző bor egri, kékfrankos pinot noir rose.

 

Az édes, savanykás és kesernyés íz egyaránt felfedezhető benne, ezek összességében üdítő jelleget kölcsönöznek az italnak. Az italok manufakturális körülmények között, gondos odafigyeléssel készülnek. A minőség nem kérdés.

 

Lehetséges önmagában csapoltan vagy 0,33-as kisüveges formában fogyasztani de koktélokhoz, koktélalapnak is kiváló választás lehet a VID.

 

 

Oké, bár nehéz az internet túloldaláról ízeket, illatokat közvetíteni, de mégis mire számíthatunk?

 

Személyes tapasztalatunk, hogy rengetegen szeretik a kávét és a bort is. Az emberek nagy százaléka reggel kávéval indítja a napot, este pedig egy céges vacsorán, meghitt romantikus eseményen vagy akár egy baráti összejövetelen szívesen fogyaszt bort. Ebből a felvetésből kiindulva született az az ötlet a fejünkben, hogy ezt a két terméket összedolgozzuk. Több éves kísérletezgetés után egy több lépcsős eljárással megalkottuk az italunkat. Különleges ízkombinációja lehetőséget nyújt, hogy mindenki megtalálja benne kedvenc részét, akár az édes, savanykás vagy kesernyés ízvilágokat favorizálja.

 

Mik a tervek?

 

A VID készítése során kidolgozott metódus lehetővé teszi, hogy a borban lévő tanninok és a kávéban lévő csersavak tökéletes találkozása harmonikus jelleget kölcsönöz az italnak, ezáltal állandó minőséget biztosít még akkor is, hogyha a kávé és a bor évjáratonként változik. Fontos számunkra, hogy minél többen megismerjék termékünket és építsük a VID brandjét. Ennek következtében egyre több rendezvényen vagyunk ott és az a tapasztalatunk, hogy az emberek a kíváncsiság miatt nyitottak az újdonságra.

 

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló