2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #mészáros lőrinc #heves megyei vízmű #borbás balázs #rokonok #összeférhetetlenség

Mirkóczki Ádám rokonsága és az összefüggés Mészáros Lőrinccel

Csarnó Ákos 2023.05.25. 09:22

Móricz Zsigmond: Rokonok

 

Pont egy évvel ezelőtt került a Heves Megyei Vízmű Zrt. igazgatóságába egy új jelölt a korábbi helyett. Fodor András (EVAT Zrt. korábbi vezetője) helyére Borbás Balázs került. Ez önmagában nem lenne különösebben érdekes, azonban más színt kap a dolog két szempontból.

 

Az egyik, hogy az Borbás Balázs Eger polgármesterének rokona, közelebbről testvére, aki már a polgármester sofőreként a polgármesteri kabinetirodán dolgozott korábban. Az opten.hu nyilvántartása szerint 2022. május 24-e óta vezető tisztségviselő a cégnél – az egerinfo.hu információi szerint havi 110.000 forintos javadalmazás ellenében.

Borbás Balázs igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) 
A jogviszony kezdete: 2022.05.24.
A jogviszony vége: 2025.12.31.
Változás időpontja: 2022.05.24.
Bejegyzés kelte: 2022.06.16.

Hatályos: 2022.05.24. - ...

forrás: opten.hu

Elég problémás, hogy a város első emberének a saját közeli hozzátartozója bekerül egy olyan cég igazgatóságába, aminek tulajdonosai között Eger MJV is szerepel, igencsak impozáns 52,96%-os tulajdoni részesedéssel.

 

Érdekes szál Mészáros Lőrinc irányába

 

A másik furcsaság a történet mögött az, hogy Borbás egy másik cégben tulajdonos jelenleg. Ez a cég a Bástya Terasz Kft. Ennek a cégnek jelenleg három tulajdonosa van: Borbás Balázs, egy másik cég, az Érd 2008 Ingatlanforgalmazó Kft., aminek ügyvezetője és tulajdonosa is egyben Szomszéd Lajos, környéken ismert vállalkozó valamint Schmidl Péter György, aki a Hunguest Hotels révén Mészáros Lőrinchez közeli kapcsolattal bír de legalábbis bírt.

Mészáros Lőrinc igazi gazdasági súlya abból ered, hogy a sajátján kívül elég sok céghez köthető a neve. Ezek főleg olyan vállalkozások, amelyeket üzlettársai, bizalmasai, esetleg beosztottjai vezetnek. Ezeket a cégeket gyakran „Mészáros-közeli”-nek nevezik. Schmidl Péter kapocs Mészáros és a 17 milliárd forintos Hunguest Hotel lánc között.

Pár éve az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és az egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozott a Hunguest szállodalánc tagjaként a Hotel Eger & Park. A szállodalánc felvásárlása mögött a Mészáros Lőrinc Orbán Viktor és NER kedvenc nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó OPUS Global Nyrt. áll.

Schmidl Péter György 2016 és 2018 között igazgatósági tag volt a HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zrt-nél illetve 2020 és 2022 között más munkakörben, de aláírási joggal rendelkezett ugyanott.

 

Schmidl és Borbás 2022. április 20-e óta tulajdonosok az említett Bástya Terasz Kft-ben, Schmidl azóta ügyvezetője is a cégnek.

 

Legalábbis furcsa ez az összefonódás és különösen érdekes, hogy az egri polgármester rokona Mészáros bizalmi emberével üzletel.

A céges kapcsolati háló kutatásában az opten.hu adott segítséget.

indexkép: visiteger.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló