2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár #programok #ünnepi könyvhét

Jön az Ünnepi Könyvhét: ezeket a programokat kínálja az egri könyvtár

Barna Benedek 2021.08.26. 16:07

Könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a plázakönyvtár újranyitásával készülnek.

 

Az idei Ünnepi Könyvhetet az eddigiektől eltérően a nyár eleji időpont helyett szeptember elején rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete. Ehhez csatlakozott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is, mely 2021. szeptember 2. és 9. között kínál könyvtári programokat több egri helyszínen, kicsiknek és nagyoknak egyaránt:

 

2021. szeptember 2., csütörtök 10 órától rendhagyó Ciróka-körre várják az érdeklődőket a Központi könyvtár udvarára (rossz idő esetén a helyszín a Böngészőbe). Ez alkalommal Okos Tibor népzenész, zenetanár vezetésével énekelhetnek, mondókázhatnak, játszhatnak a résztvevő kisgyermekes családok. 

 

2021. szeptember 2., csütörtök 16.30-tól a Mindent magamba szívtam - Életinterjú Sáta Árpáddal című könyv bemutatóját tartják meg Baráth Zoltán színművész, rendezővel a könyvtár Szépirodalmi Böngészőjében. A kötet Sata Árpádnak, az egri színház művészének 70. születésnapjára készült tavaly, két beszélgetés alapján, amelyek közül az egyiket az azóta sajnos elhunyt Ebner Egres Béla, a másikat Demény Péter készítette.

 

2021. szeptember 3., péntek 10 órától a Felnémeti Fiókkönyvtárban mondókáznak a kicsikkel. Közös játékra invitálják a 3 év alatti gyermekeket szüleikkel.

 

2021. szeptember 4., szombat 10.00–16.00 között a Felnémeti Fiókkönyvtár kitelepül a Dósa Tibor Emlékfesztiválra (a Pásztorvölgyi Iskola udvarára), ahol kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat: könyvjelzőt készíthetünk.

 

2021. szeptember 7., kedd 16.30 órától a Bródy Sándor Könyvtár, Szépirodalmi Böngészőjében mutatják be Bakacsi Ernő A "Verőfény" titka című kötetét. A bemutató házigazdája Ködöböcz Gábor, az egri egyetem irodalomtörténésze lesz, mellette közreműködik Szécsényi Orsolya könyvtáros, Kaiser László költő, a Hungarovox Kiadó vezetője és Patkós Attila előadóművész.

 

2021. szeptember 9., csütörtök 16.30 órától Demeter László Egerben és Szomolyán élő alkotó Szárnyaló szonettek című kötetének bemutatóját tartják meg a Szépirodalmi Böngészőben. Az est folyamán versek hangzanak el Saárossy Kinga és Blaskó Balázs tolmácsolásában, a bemutatón közreműködik Zsák Terézia amatőr népdalénekes és a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat zenei együttese.

 

2021. szeptember 4-től az Agria Park emeletén újra kinyit a Plázakönyvtár, amely minden pénteken és szombaton 10.00-től 18.00 óráig, vasárnap 10.00-től 16.00 óráig lesz nyitva.

 

Emellett egy minden szerdán megtartott angol éneklős-zenés csoportfoglalkozás is várja az 1-6. éveseket (ennek a programnak részévteli díja van).

 

Az Ünnepi Könyvhét ideje alatt (2021. szeptember 2-5. között) a Bródy Sándor Könyvtár minden részlegébe 50 százalék kedvezménnyel iratkozhat be.

 

További részletek a programfüzetben, IDE KATTINTVA olvashatók.

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló