2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#egerplusz #eger #zöldfül #konyhakert #verseny

Idén is keresik Eger legszebb konyhakertjét, június közepéig lehet nevezni

Barna Benedek 2022.05.10. 16:40

Több kategóriában lehet jelentkezni, az első helyezettek a "Magyarország legjobb konyhakertje" díjért is versenyezhetnek majd.

 

Eger önkormányzata tizedik alkalommal csatlakozott Sári Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott "A legszebb konyhakertek" – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, mely keretében ismételten meghirdeti helyi versenyét – adta hírül az EgerInfo.

 

A város honlapján olvasható leírás szerint a kezdeményezésben a kezdetek óta 771 település több mint 92.064 kertművelője vett részt, eddig 387 "Magyarország legszebb konyhakertje" országos díjat adtak át.

A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományainak őrzése, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájuknak megbecsülése, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet, derül ki a város honlapján olvasható tájékoztatóból. Fontos cél továbbá, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

A helyi versenyben történő részvételhez jelentkezési lap kitöltése és benyújtása szükséges. „A legszebb konyhakertek" részletes pályázati felhívása és jelentkezési lapja a városi honlapról letölthető (IDE KATTINTVA), illetve a Polgármesteri Hivatal Dobó István tér 2. sz. alatti és Kossuth Lajos u. 28. sz. alatti portaszolgálatán rendelkezésre áll. E-mailben a varosuzemeltetes@ph.eger.hu címre lehet megküldeni.

 

Nevezni több kategóriában is lehet, ezek, valamint a jelentkezés feltétlei és a verseny további részleti ITT olvashatók. 

A jelentkezések benyújtásának határideje 2022. június 15.

Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák, illetve adott esetben különdíjakat is kioszthatnak, az első helyezettek pedig jogosultak lesznek arra, hogy a zsűri ajánlása alapján a "Magyarország legjobb konyhakertje" díjra jelöljék őket.

 

A zsűri kétszer fogja megtekinteni a kerteket, az eredményhirdetés pedig szeptemberben, Eger Civil Ünnepén várható.

 

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló