2023. június 7., Róbert

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #egri úszó klub #békési eszter

Ezüstérmes lett a Világkupán az Egri Úszó Klub sportolója

agriasport.hu 2021.10.08. 11:24

200 mellen szerezte meg a második helyet Békési Eszter.

Egri éremnek is örülhetett a Duna Aréna közönsége a Világkupa sorozat második állomásának nyitónapján. A csütörtöktől szombatig zajló eseményen számos magyar világklasszis mellett a tokiói olimpiai külföldi sztárjai közül is sokan élvezik Budapest vendégszeretetét. Az Egri Úszó Klub olimpikonja, Békési Eszter még önmagát is meglepte azzal, hogy 200 mellen odaért a második helyre, noha két évvel ezelőtt is ezüstérmet szerzett a budapesti vk-viadalon. A török Viktoria Gunes mögött csapott célba, ideje 2:23.70 lett.

A legutóbbi világkupa ezüstömet ötvenes medencében szereztem. Nekem az az erősségem, a fordulókkal nem vagyok túl nagy barátságban. A célom ennek ellenére az éremszerzés volt, örülök, hogy ezt elértem

– nyilatkozta a futamot követően Békési Eszter.

 

 

Holló Balázs is döntőzött a viadalon, 400 gyorson a szlovén Boskannal holtversenyben, 3:45.98-as eredménnyel a hetedik helyet szerezte meg. A szám aranyérmese a dél-afrikai Matthew Sates lett (3:37.92).

 

A nyitónapon Kós Hubert pályafutása első vk-sikerét aratta. Magyarovits Zoltán tanítványa kétszáz háton nyert. Milák Kristóf egyéni rekorddal második lett 100 pillangón.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló