2024. július 22., Magdolna

Eger ügye

#egerplusz #eger #úszás #sport #egri úszó klub

Éremeső Kaposváron: csodásan teljesítettek az egri úszók az országos bajnokságon

Barna Benedek 2021.11.16. 13:56

November 11-14. között rendezték meg a XVII. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságot. Az egriek többször is a dobogóra állhattak.

 

Befejeződött Kaposváron a Rövidpályás Országos Bajnokság. Az somogyi viadal a 2021-es esztendő utolsó jelentősebb honi megmérettetése volt az úszóknál.

Az Egri Úszó Klubot Békési Eszter, Ilyés Laura, Hives Katica, Zbiskó Evelin, Holló Balázs, Angyal Mátyás, Kovács Attila, Kormos Kristóf, és Stefan Duca-Mircea képviselte az OB-n.

Nagyszerű időeredmények, értékes helyezések mellett nem maradtak el az érmek, sőt új országos csúcs is fűződtek küldöttségünkhöz – számolt be az Agriasport.

 

Békési az első napon a 100 méteres mellúszás döntőjében lett aranyérmes, míg Ilyés Laura egy számára új úszásnemben, a 200 méteres pillangóúszásban bronzérmet szerzett, és 4x100-as MIX gyorsváltón a Kovács Attila, Holló Balázs, Hives Katica, Zbiskó Evelin összeállítású csapat szintén a dobogó harmadik fokára állhatott.

 

 

A második napon Holló Balázs 400 méteres gyorsúszásban lett bajnok nagy fölénnyel, a Kovács Attila, Holló Balázs, Kormos Kristóf, Angyal Mátyás összeállítású egri férfi csapat pedig 4x200 méteres gyorsváltón szerzett ezüstérmet.

 

 

A harmadik napon Békési Eszter országos csúccsal lett bajnok a 200 méteres mellúszásban (az egri olimpikon Hosszú Katinka 2019-es rekordját döntötte meg), és Holló Balázs szintén újabb aranyéremmel gazdagodott, ő a 400 méteres vegyesúszás bajnoka lett szombaton. A 4x100-as férfi gyorsváltóban pedig a Kovács Attila, Holló Balázs, Kormos Kristóf, Angyal Mátyás féle csapaté lett a bronz.

 

 

A bajnokság utolsó napján, vasárnap Holló Balázs úszott a 200 méteres férfi gyorsúszás döntőjében, ahol ezüstérmes lett. 

 

(Indexkép forrása: agriasport.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló